Gebruikte kinderkleding | 13 tips om te helpen of te verdienen

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Elke ouder kent het probleem wel. De kinderen schieten als paddenstoelen de lucht in en voor je er erg in hebt passen ze die leuke spijkerbroek of dat mooie zomerjasje niet meer.

Het is natuurlijk eeuwig zonde als kleding die in principe nog mooi en goed is, zomaar wordt afgedankt en wordt weggegooid. Het is daarbij ook echt niet meer van deze tijd.

Ben jij iemand die graag de gebruikte kinderkleding van je kinderen wil opruimen en moet je nog ontdekken op welke manier je dit gaat doen, lees dan gerust verder.

Wil jij zelf tweedehands kleding kopen, dat kan natuurlijk ook, maar lees dan dit artikel.

Om wat bewuster te zijn van de mogelijkheden wat te doen met gebruikte, maar nog mooie kinderkleding hebben we hieronder wat opties onder elkaar gezet voor je.

Kinderkledingbank voor het goede doel

Wil je graag snel een opgeruimde kast en wil je eigenlijk gewoon snel af van alle oude kleren van je kindjes en hoef je er niet per se iets voor terug?

Overweeg dan om de kleding weg te geven. Er zijn mooie instanties in Nederland die ervoor zorgen dat de kleding terecht komt bij mensen met een mindere financiële positie.

Die families zijn vaak ontzettend blij met de spullen waar jij zo graag vanaf wilt.

Kijk van tevoren goed na wat een stichting graag wil krijgen.

Er zijn stichtingen die zich bijvoorbeeld voornamelijk richten op het krijgen en doorgeven van babykleding en het zou zonde zijn als je dan de oude kleding van tieners inlevert.

Vaak zijn stichtingen afhankelijk van vrijwilligers en van donaties, dus mocht je nog twijfelen wat te doen met die oude kleding, dan heb je nu een goede keuze te maken.

Je helpt een ander echt verder zonder daar zelf veel moeite voor te hoeven doen. De meeste stichtingen zorgen ervoor dat er voldoende inzamelpunten zijn.

Of je kunt in je eigen gemeente kijken of er een winkel is waar je langs kunt gaan om de oude kleding naartoe te brengen, zoals bijvoorbeeld in Haarlem of Amstelveen.

Het gaat natuurlijk te ver om iedere gemeente met een kledingbank hier te noemen, maar neem maar van ons aan dat een simpele zoektocht op Google je een kledingbank in de buurt zal laten zien waar je met een goed gevoel je kleding kunt doneren.

Zo maak je niet alleen jezelf blij met een opgeruimde kledingkast, maar ook een ander gezin!

Zo, dat ruimt lekker op!

Hoe geef ik de oude kinderkleding aan een kringloopwinkel?

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de oude kleding bij een kringloopwinkel te brengen. In wezen accepteren de kringloopwinkels allerlei tweedehands goederen, mits ze natuurlijk legaal, gezond en veilig zijn.

Het grote verschil tussen het weggeven van kleding aan de kringloopwinkel of aan een kledingbank, is dat de kringloopwinkel de spullen op haar beurt gaat verkopen.

Ze zullen natuurlijk niet een wereldprijs vragen, maar er zal toch zeker geld moeten worden betaald voordat iemand anders de spulletjes mee kan nemen.

De beslissing ligt helemaal bij jou. Waar sommige mensen het fijner vinden dat mensen hun oude kleding voor niets krijgen, zijn anderen juist meer tevreden als de spulletjes goedkoop worden doorverkocht.

Als je iemand bent die zelf ook graag rondneust in een kringloopwinkel, overweeg dan ook de door je kinderen gedragen en inmiddels te klein geworden kleding weg te geven. Zo kan iemand anders ook een mooie schat vinden.

Er zijn zelfs kinder-kringloopwinkels met echt alleen maar gebruikte kinderkleding en andere gebruikte spullen voor kinderen, zoals speelgoed.

Zo’n winkel zit natuurlijk niet in elke stad, maar wel in Wassenaar bijvoorbeeld. Het is zeker de moeite waard om eens te gaan kijken als je toch eens een dagje uit bent in de omgeving Den Haag.

Waar kan ik mijn oude kinderkleding verkopen?

Ben je wat commerciëler ingesteld en wil je eigenlijk de kleding die door jouw kinderen is gedragen niet weggeven, maar wil je het liever verkopen?

Dan heb je ook in dit geval een paar mogelijkheden. Je kiest de voor jou beste manier uit en gaat van start.

Een paar vuistregels zijn wel belangrijk om te weten. Om de kleding goed en snel te kunnen verkopen, moet de kleding er netjes en schoon uitzien.

Je kunt niet alleen meer geld vragen voor een item dat er netjes gestreken bijhangt, maar je zult zien dat je het ook veel sneller verkoopt. Niet iedereen heeft zin door de vouwen van ongestreken kleding heen te kijken.

Kopers van tweedehands kleding willen toch graag het idee hebben dat er netjes met de kleding is omgesprongen door de eerste eigenaar.

Was de kleding dus voordat je ze in de verkoop doet en ja, het kost even moeite, maar het betaalt zich uit…strijk de kleding ook!

Heb je al een idee waar je de kleding kunt verkopen? Zo niet, dan hebben wij wel een paar goede opties voor je.

Verkopen van tweedehands kinderkleding vanuit huis

Mocht je er nu voor kiezen de door je kinderen gedragen kleding vanuit huis te verkopen, houdt er dan wel rekening mee dat je veel met mensen zult moeten afspreken.

Je zult dus op gezette tijden thuis moeten zijn om de kopers de kleding te overhandigen. Dat is natuurlijk niet voor iedereen een probleem.

Als je überhaupt vaak thuis bent, is het misschien wel juist zo gemakkelijk. Je hoeft zo de overvolle zakken kleding niet van hot naar her te verslepen.

Iemand komt het gewoon bij je ophalen én je krijgt er ook nog eens voor betaald.

Je kunt natuurlijk ook kleding via de post versturen, maar dan moet je wel de mogelijkheid hebben de kleding weg te brengen. Onderzoek ook wat het kost om kleding te versturen.

Veel kledingstukken zijn volumineus en moeten in pakketjes worden gedaan. Het loont dus de moeite dat vooraf even na te gaan, want je wilt de koper voor de kosten laten opdraaien, niet jezelf.

Maar hoe weten mensen nu eigenlijk dat jij deze kleding in de verkoop hebt? Je moet natuurlijk ergens een oproep doen of de kleding laten zien.

Een briefje bij de supermarkt ophangen kan natuurlijk nog steeds, ook al is dat een beetje ouderwets, maar je bereikt natuurlijk veel sneller een groter publiek via het internet.

Maak mooie foto’s van de kleding. Maak bijvoorbeeld ook setjes van kledingstukken waarvan jij weet dat ze leuk bij elkaar passen en zet deze op de foto.

Probeer foto’s te maken van kleding op een hangertje in plaats van ze neer te leggen op de grond. Zo komen de kledingstukken beter tot hun recht.

Nog mooier zou het gebruiken van een paspop zijn…maar niet iedereen heeft zo’n ding in huis.

Zorg ervoor dat het licht goed is op de foto, daglicht is het beste, want de kleuren van de kleding komen zo goed tot hun recht.

En maak pakketjes van de kleding die je verkoopt. Zet bijvoorbeeld niet individuele kledingstukken in de verkoop, maar maak bijvoorbeeld pakketten van vijf tot tien kledingstukken in dezelfde maat en verkoop deze als geheel.

Zo kun je sneller van alle kleding af zijn en blijft het geheel, zeker als je wat meer kleding te verkopen hebt, wat overzichtelijker.

Daarbij zijn mensen ook sneller geneigd de makkelijke route te kiezen. Als je dus al een mooi pakket samenstelt, hoeven ze verder niet te zoeken of lang erover na te denken. Jij hebt dat immers al gedaan voor ze.

Pakketten bestaan meestal uit broekjes of rokjes met leggings en maillots. Of shirts en truien met bijpassende broeken.

Winter- en zomerjassen zijn wat moeilijker te combineren en die kun je dan ook het best als enkel stuk aanbieden.

Nu je weet hóe je de kleding moet aanprijzen, is het nog de vraag wáár ga je dat doen? Zoals gezegd, een briefje ophangen bij de supermarkt zet geen zoden aan de dijk.

Hieronder wat opties waar je wél baat bij hebt.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Kinderkleding online verkopen via internet

Het moge duidelijk zijn dat het internet in dit geval soelaas biedt. Maar ja, dat gigantische web, waar moet je beginnen?

Zeker als je dit niet eerder hebt gedaan of als je zelf ook niet vernuftig bent in het zoeken naar tweedehands spullen op het internet kan het geheel nogal overweldigend zijn.

Vrees niet! Iedereen kan dit, jij ook! Denk aan het uiteindelijke doel: opgeruimde kasten en een gevulde portemonnee.

Hoe zet ik mijn gebruikte kinderkleding op marktplaats?

Eén van de bekendste online verkooppunten van tweedehands spullen in Nederland is Marktplaats. En het plaatsen van een advertentie is ook redelijk rechttoe rechtaan.

Je zult in eerste instantie een profiel moeten aanmaken of je logt in met je gegevens van Facebook mocht je die hebben.

Je openbaar profiel van Facebook wordt dan wel gedeeld met Marktplaats, maar ja, dat je Facebook-gegevens toch al openbaar zijn wordt hierdoor niet veranderd.

Als je eenmaal bent aangemeld vraagt Marktplaats wat je nu eigenlijk wilt verkopen. In dit geval dus kinderkleding. Probeer zo specifiek mogelijk te zijn in de titel, des te beter kunnen mensen je vinden.

Schrijf niet alleen ‘kinderkleding‘ op als titel, maar voeg daar de woorden ‘meisje maat 98’ aan toe bijvoorbeeld.

Je kiest vervolgens een rubriek die naar jouw mening het best past bij wat je aan het verkopen bent. Onze tip is om de maat als rubriek te kiezen. Bied je meerdere maten aan?

Maak dan meerdere advertenties en verdeel ze per kledingmaat om zo meerdere rubrieken te kunnen hebben.

In de volgende stap kun je 24 foto’s toevoegen. Als je een hele hoop kleding te verkopen hebt, verdeel ze dan over verschillende advertenties.

Het is belangrijker om mooie foto’s te plaatsen van alle kleding zodat eventuele kopers goed kunnen zien wat je aanbiedt, dan sommige kleding niet als foto te plaatsen.

Neem van ons aan, zonder foto verkoop je de kledingstukken niet, of met heel veel mazzel.

Zet in het veld “beschrijving” een zo ruim mogelijke beschrijving neer. Schrijf dat de kleding mooi is, niet kapot, of je wel of niet huisdieren hebt thuis, of er thuis wordt gerookt, hoe vaak iets is gedragen etc. etc.

Dit zijn allemaal punten waardoor jouw advertentie zal opvallen en je eerder resultaat zult behalen. Neem even de tijd om na te denken wat je zelf graag wilt lezen als je op zoek bent naar bijvoorbeeld kinderkleding.

En kijk even af bij de andere advertenties! Je komt op die manier ook snel tot de conclusie wat wel en niet werkt.

En zo loop je alle velden af net zo lang tot je uitkomt bij “plaats je advertentie” en voilá, de kleding staat online! Nu slechts afwachten tot je een mailtje krijgt of een telefoontje…een kind kan de was doen ;-)

De advertentie blijft ten minste 28 dagen online. Heb je je doel bereikt en is de oude kleding verkocht, vergeet dan niet de advertentie weer te verwijderen.

Ook als je delen van het aanbod gaandeweg verkoopt, loont het de moeite de advertentie bij te werken. Zo voorkom je dat je mailtjes krijgt over kleding die je al lang niet meer thuis in de kast hebt liggen.

Hoe verkoop ik mijn gebruikte kinderkleding op eBay?

Veel mensen denken dat er niet veel verschillen zijn tussen Martkplaats en eBay, maar dat klopt niet.

Marktplaats is een manier om lokaal te kopen en te verkopen.

eBay is een internationaal platform en wanneer je dus een account aanmaakt om je advertentie online te zetten, heb je toegang tot en mogelijkheden om je advertentie te plaatsten op de internationale markt.

Je kunt er ook voor kiezen de advertentie lokaal te plaatsen.

En het grootste verschil is toch wel dat je eBay een veiling is. Je zet dus een startprijs neer en vanaf dat punt kunnen mensen gaan bieden.

Marktplaats heeft een soortgelijke functie, maar bij Martkplaats kun je ervoor kiezen om de kleding niet te verkopen aan een bieder wanneer je het niet eens bent met het bod. Bij eBay ben je verplicht de kleding aan de hoogste bieder te verkopen.

Daarnaast geldt er bij eBay een verkoopcommissie, dat is een tarief dat je betaalt over het door jou te ontvangen bedrag. Je betaalt dit bedrag aan eBay.

Advertenties bij eBay zijn niet gratis, er worden namelijk plaatsingskosten in rekening gebracht. Bij Marktplaats zijn niet alle advertenties gratis, maar kinderkleding kun je in ieder geval wel gratis als advertentie op de site aanbieden.

Er zijn nog meer verschillen te ontdekken tussen Marktplaats en eBay. Als je meer wilt weten over die verschillen kun je hier verder lezen.

Maar goed, je hebt je onderzoek afgerond en je hebt besloten dat je de advertentie op eBay wilt plaatsen. Hoe ga je dan te werk?

  1. Maak een profiel aan of log in met je Facebook-gegevens als je die hebt.
  2. Beschrijf de kleding en voeg maximaal 12 foto’s toe. Ook hier geldt, net als op Marktplaats, beschrijf de kleding zo goed mogelijk om de aandacht van potentiële kopers te trekken. Vermeld het merk, de kleur, de maat etc. ook al is dat op de foto te zien. Mensen zullen via zoekmogelijkheden zoeken naar bepaalde kernwoorden en als jij die in de advertentie hebt geschreven, zullen ze je beter kunnen vinden.
  3. Bied je advertentie aan als veiling. En eBay geeft zelf een belangrijke tip: overweeg gratis verzending aan te bieden. Kopers houden ervan te weten wat ze moeten betalen en als een gratis verzending wordt aangeboden weten ze zeker dat er geen onverwachte kosten meer komen. Houd er wel rekening mee bij het bepalen van het starttarief. Je wilt er immers niet op achteruit gaan.
  4. Zet je advertentie online en het Grote Wachten is begonnen! Ook hier geldt dat je via e-mail op de hoogte wordt gebracht wanneer er iemand een bod uitbrengt. Betaald worden via eBay kun je op verschillende manieren regelen. Kies in ieder geval een methode uit die door de meeste mensen wordt gezien als betrouwbaar. Denk daarbij dus aan PayPal, wereldwijd gerenommeerd en gerespecteerd als betaalmiddel.

Kan ik mijn oude kinderkleding via Facebook verkopen?

Niet iedereen weet dit, maar dat kan zeker. Er is een menu aan de linkerkant van je scherm “Marketplace” waar je zowel advertenties kunt zoeken als kunt plaatsen.

Wil je een advertentie plaatsen? Klik dan op de blauwe button aan de linkerkant van je scherm “Verkoopt iets”.

Als je hierop hebt geklikt krijg je een klein venstertje te zien. In de bovenste regel heb je 100 woorden om te omschrijven wat je wilt verkopen.

Hier, net als bij de andere platforms, geldt ook: wees duidelijk en lees je advertentie ook na op spelfouten.

Daarna kies je de prijs, de locatie en de categorie. Op Facebook mag je 10 foto’s plaatsen per advertentie. Druk erna op “plaatsen” en je advertentie staat online.

Kopers benaderen je in dit geval niet via e-mail maar via Facebook Messenger. De betaling en de levering van de goederen moet je onderling regelen wanneer jullie in contact zijn met elkaar.

Is er ook een app waarmee ik mijn oude kinderkleding kan verkopen?

Er zijn tegenwoordig talloze apps op de markt die in deze behoefte voorzien.

Er zijn apps voor de hierboven beschreven platforms zoals Marktplaats of de kringloopwinkel, maar je hebt ook andere apps die je wellicht nog niet kent. We zetten hieronder onze top 3.

  1. De app die wat ons betreft als het gaat om het kopen en verkopen van kinderkleding met stip op 1 moet staan is reshopper. Deze app is specifiek gericht op de koop en verkoop van tweedehands kinderspullen. Advertenties die niet rechtstreeks te maken hebben met kinderen worden dan ook direct door de beheerder verwijderd. Maar goed, tweedehands kinderkleding is dus wel uitermate geschikt. En het is ook echt heel fijn dat de mensen die deze app gebruiken ook specifiek naar spullen voor kinderen zoeken. Ze komen dus niet “toevallig” langs je advertentie. Daarnaast is de insteek van de ontwikkelaars van deze app dat je in je eigen woonomgeving via deze app kunt zien wat er wordt aangeboden aan tweedehands kinderspullen. Zo houd je het lokaal en dat is goed voor het milieu! Zelf je spullen aanbieden is ook snel en gemakkelijk te realiseren, want je hebt alleen je smartphone en de app nodig.
  2. Een directe concurrent van Marktplaats is 2dehands.nl, zowel via de website als via de app. De app ziet er fris uit en werkt gemakkelijk, ook voor mensen die niet direct heel technisch onderlegd zijn. Daarbij kun je de categorieën wat verfijnen en komen potentiële kopers, die echt op zoek zijn naar specifieke producten, sneller bij jou uit. En dat werkt goed als je wat sneller van je spullen wenst af te komen.
  3. Letgo is net als reshopper een app dat zich toespitst op de mogelijkheden lokaal, in je eigen buurt, je spullen te verkopen. De app werkt erg laagdrempelig en zodra je in contact bent met de koper van de kleding, kun je met hem of haar afspreken hoe de betaling in zijn werk gaat. De meesten kiezen voor een contante afrekening en de betaling geschiedt tussen deze twee partijen, zonder tussenkomst dus van letgo.

Hoe vind ik een forum waar ik tweedehands kinderkleding kan aanbieden?

Fora zijn er over het algemeen voor om een onderwerp te bespreken en niet om goederen aan te bieden.

Er zijn talloze fora te vinden over het verkopen en kopen van tweedehands kleding en de onderwerpen gaan dan meestal over het aanschaffen of verkopen van tweedehands (kinder)kleding in het algemeen.

Een bekende plek voor vrouwen om hierover mee te praten zijn bijvoorbeeld fora van de bekende vrouwenbladen, zoals Vivaof Libelle.

Wij raden niet aan je kleding te verkopen via een forum. Het is niet een gangbare manier van kleding verkopen, je zult hierdoor moeilijker gevonden worden en dus ook moeilijker de kleding kwijtraken.

Het zal ook best zo kunnen zijn dat de beheerder van het forum niet blij is met je pogingen om de kleding te verkopen.

Het is wel een goede informatiebron. Veel ouders vertellen op de diverse fora over hun ervaringen met het verkopen van tweedehands kinderkleding. Wellicht kun je er handige informatie vandaan halen.

Met mijn kinderkleding op een rommelmarkt staan

Zoals je kunt indenken, met het internet kun je veel mensen in één keer bereiken, maar je bent ook wat tijd kwijt met het plaatsen van de advertentie en de communicatie met eventuele kopers van de kleding.

Niet iedereen heeft daar zin in. Ideaal voor deze opruimers van de kasten thuis zijn natuurlijk de rommelmarkten.

Heel Nederland weet dat je op rommelmarkten je slag kunt slaan en er lopen echt veel mensen voorbij je standje die op zoek zijn naar mooie spulletjes en goede koopjes.

Speciaal kinderkleding en speelgoed zijn altijd in trek, juist omdat die kleintjes zo snel uit hun kleding groeien.

De meeste rommelmarkten dienen zich pas in de zomer of in het voorjaar aan. En wees er ook op voorbereid dat je een stapel winterkleding dan wellicht minder snel verkoopt als het buiten 25 graden is op dat moment.

Er zijn wel rommelmarkten in het najaar en de winter, maar je moet dan ook zelf de kou en het gure weer het hoofd willen bieden om je waren aan de man te brengen.

Om een goed overzicht van rommelmarkten te krijgen kun je even het internet bekijken. Rommel- of vlooienmarkten bij jou in de buurt kun je op deze manier snel vinden. 

En vind je die rommelmarkt in Veenendaal nou zo leuk, bedenk dan dat je dit goed kunt combineren met een leuk uitje voor jezelf.

Op een rommelmarkt heb je direct contact met de verkoper en kun je sneller onderhandelen. En met een beetje geluk ga je aan het einde van de dag naar huis met een goed gevulde portemonnee en lege tassen.

Of duik je de stad in op zoek naar leuke spullen voor je eigen kinderen.

Bedenk wel dat de meeste rommelmarkten een (meestal bescheiden) bijdrage vragen voor de huur van het kraampje op de markt.

Bewaar het voor de vrijmarkt op Koningsdag

Als je echt een oer-Hollandse dag wilt hebben vol gezelligheid en een superleuke sfeer, dan moet je natuurlijk wachten tot Koningsdag.

Ook hier geldt hetzelfde als bij het staan op straat bij een reguliere rommelmarkt, je bent overgeleverd aan de weersomstandigheden.

Daarbij geldt dat er ontzettend veel concurrentie is. Niet alleen qua spullen, maar ook qua locatie. Mensen zijn vaak al vroeg op de been om het beste plekje uit te zoeken.

Mocht je willen overgaan tot het verkopen van je gebruikte kinderkleding op Koningsdag, dan is deze lijst met tips wel handig om even door te nemen. Onze belangrijkste tip: neem een stoel mee!

Je kunt ervoor kiezen in je eigen gemeente te gaan staan of de drukte meer op te zoeken als je buiten de grote steden woont.

Je kunt natuurlijk in Amsterdam, Utrecht of Den Bosch gaan staan en de gezelligheid opzoeken. Hier kun je de top vijf van vrijmarkten in Nederland vinden.

Kan ik mijn kinderkleding aan een tweedehands winkel verkopen?

Niet alle winkels doen dit, maar er zijn zeker winkels te vinden die de kleding van je overnemen en jij een geldbedrag krijgt voor de kleding die wordt verkocht.

Verschillende winkels hanteren verschillende systemen. De regels van de desbetreffende winkel zijn meestal op hun site te lezen en anders is een bezoekje aan de winkel een goed idee.

Tutti Frutti in Amsterdam koopt bijvoorbeeld kleding in en betaalt uit wanneer het kledingstuk wordt verkocht. Het bedrag dat je ontvangt staat al vast op het moment dat je de kleding bij de winkel inlevert.

Dergelijke zaken zijn overal in het land te vinden, zoals bijvoorbeeld in Sneek.

Over het algemeen wordt er door de winkels ook goed gelet op de kwaliteit van de kleding en kun je in het voorjaar en de zomer geen winterkleding brengen.

De zaak Second Lifestyle let ook op de merken van baby- en kinderkleding en zorgt zo voor een goede kwaliteit van goede kleding.

Als je dan toch naar één van hun vestigingen, in bijvoorbeeld Amersfoort, gaat met volle tassen die je met een goed gevoel achterlaat, trakteer jezelf daarna dan op een leuk dagje uit.

Wat is een kinderkledingbeurs?

Een kinderkledingbeurs is een markt vol met tweedehands kleding, speelgoed en allerlei andere dingen die mensen graag aan de man willen brengen.

De beurzen worden georganiseerd door een overkoepelende organisatie en je betaalt vaak een bedrag om je eigen marktkraampje te hebben op de beurs.

Vaak zijn de beurzen binnen en is er een algemeen thema. Of de vloer wordt opgedeeld in verschillende wijken met thema’s waardoor het geheel wat georganiseerder is dan een doorsnee rommelmarkt.

Je kunt agenda’s van kinderkledingbeurzen vinden op het internet waar beurzen opstaan die in de nabije toekomst plaatsvinden. Of je kunt zoeken via Google naar kinderkledingbeurs + de naam van je gemeente.

Op deze manier hoef je niet ver te reizen, kun je snel van een hele hoop kleding afkomen en profiteer je ook nog van de sfeer die er heerst op zo’n markt.

We hopen dat we je goede ideeën hebben gegeven voor het verkopen of weggeven van je gebruikte kinderkleding en dat je zin hebt die volle kasten eens goed uit te mesten en leeg te ruimen.

We hebben geprobeerd je een zo volledig mogelijk overzicht te geven.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.